menu close menu

Szemhéjplasztika

A szem a lélek tükre!

Ahogy múlik az idő, egyéni hajlamtól függően szöveteink, izmaink veszítenek rugalmasságukból. Bőrünk ráncos lesz, a gravitáció hatására meglóg, asszimetrikussá is válhat. A szemhéj bőrének megereszkedése arcunkat, tekintetünket fáradttá, arcunkat idősebbé, szomorúvá teszi, ha ez a meglógás nagyobb fokú, és rálóg a pillasorra, látásunkban is akadályozhat.

Szemhéjplasztikával ez a probléma tökéletesen orvosolható. A beavatkozást három jól elkülöníthető területen végezzük, melyet problémától függően személyes konzultáció és vizsgálat következtében állapítunk meg:

– alsó szemhéj
– felső szemhéj
– alsó- felső szemhéj.

Mindegyik beavatkozás során a felesleges bőr, a zsírszövet eltávolítására, a meglazult szövet, izom korrekciójára kerül sor.

A műtéttel látványos és hosszan tartó, pácienseink visszakapják fiatalos, üde tekintetüket. Mivel a műtéttel az idő múlását, a szövetek további lazulását megállítani nem tudjuk, így előfordulhat, hogy 10 év elmúltával újbóli beavatkozásra lesz szükség.

A műtétet célszerű olyan időszakban elvégeztetni, amikor nem tervezünk nyilvános szereplést, összejövetelt, nyaralást, mivel a műtét következtében az első időszakban duzzanat, bevérzés léphet fel.

A műtét

Az alsó és felső szemhéjplasztikát az esetek többségében helyi érzéstelenítésben, míg a komplett alsó- felső szemhéjplasztikát a páciens, és a műtét biztonsága miatt altatásban végezzük. Mindegyik beavatkozáshoz előzetes vizsgálatok elvégzése szükséges, melynek listáját a konzultáció során adjuk át.

Szemhéjplasztika esetén a bemetszés a pillasor alatt 1-2 mm-re, felső szemhéjplasztika esetén az áthajlási redőben történik. Varratszedés és gyógyulás után a heg szinte láthatatlan, hajszálvékony vonallá alakul, melyet kevés sminkkel is könnyű elfedni.

A beavatkozás műtéttípustól függően 1-3 óra.

A műtét után

A helyi érzéstelenítés után pácienseink pár órás megfigyelés után, altatásos beavatkozás után pedig 24 órás megfigyelés után otthonukba távozhatnak. A szem védelme miatt napszemüveg viselése ajánlott! Mivel szemhéjplasztika után a szem könnyezhet, a szemhéjak nem záródhatnak megfelelően, célszerű kísérőről gondoskodni, nem tanácsos az autóvezetés, a közlekedésben való egyedüli részvétel.
A beavatkozás utáni pár napban ez a könnyezés, duzzanat, szemzáródási zavar fokozatosan megszűnik, folyamatos javulás tapasztalható. A beavatkozás nyomán fellépő bevérzés is napokon pár héten belül felszívódik, eltűnik. Ha panaszai fokozódnának, kérjük, haladéktalanul keresse fel klinikánkat!

A műtét utáni első napokban kerülni kell a hajolást, tévénézést, a szem erőltetését. Javasolt felpolcolt fejjel, magas párnán feküdni. Kerülje a fizikai megerőltetést! A szemet nem szabad dörzsölni! A szem tisztítására, a gyógyulás elősegítésére használjon hideg kamillateás vattapamacsot, szemcseppet, jégzselével óvatosan hűtse a műtéti területet, ezzel segítve a duzzanat csökkenését. A varratot ne áztassa! Kerülje a napozást, szauna, szolárium használatát.

Varratszedés után pár nappal már megengedett a sminkelés is.

A megfelelő gyógyulás miatt a kontrollvizsgálatokon való megjelenés kötelező, mely a műtét utáni 1., 2., 6. hét. Varratszedésre a 2. héten kerül sor.

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

15-08-14 | Szemhéjplasztika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Egyéb