menu close menu

ÚJDONSÁG! Mellnagyobbítás külső heg nélküli mellfelvarrással

Ez az új, modern eljárás azoknak a hölgyeknek szól, akik a megereszkedett emlőik korrekcióján túl a mellméretükön is növelni szeretnének, így elérve a kívánt mellformát, és méretet. Ez a beavatkozás azonban nem mindenkinél alkalmazható, az erre való alkalmasság kizárólag személyes konzultáció és vizsgálat során derül ki.

A beavatkozás lényege az, hogy egy altatásban két műtétet el lehet végezni: a mellnagyobbítást és a mellfelvarrást. A hagyományos mellfelvarrással szemben ez esetben az életre szóló külső függőleges, és mellbimbó körüli heg nem létezik, mivel az emlők emelése, feszesítése egy speciális belső varrattechnikával valósul meg. Így a külső metszésre nincsen szükség.

Az implantátumokról

Klinikánkon az alábbi implantátumokkal dolgozunk:
Nagor®
Eurosilicone®

Minden egyes implantátum típus kiváló minőségű, melyre a gyártó élethosszig szóló cseregaranciát kínál, minden implantátumnak szigorú és igen magas technikai követelményeknek kell megfelelnie (FDA, CE minősítés), így csekély annak az esélye, hogy ezeket a modern implantátumokat az implantátum hibájából valaha is cserélni kell.
Az implantátum alakját tekintve lehet kerek, vagy csepp (anatómiai) alakú. Az implantátumok felszíne lehet sima, vagy texturált felszínű. Minden egyes implantátum kohezív géllel töltött, mely természetes hatású szilikon gél, mely az implantátum esetleges sérülése során sem folyik ki.

A műtét előtt

A műtét előtt diagnosztikai vizsgálatokat kell elvégeztetni:
– nagylabor (részletes listát a konzultáció során adom meg)
– emlő ultrahang
– mellkas röntgen
– EKG
– esetenként mammográfiás vizsgálat.

Javasolt a műtét előtti életmódváltás, a dohányzás mellőzése, kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, vitaminok szedése. Kerülni kell az alkoholfogyasztást, a napozást, a vérhígító szedését.
Fontos a megfelelő felkészülés a műtét utáni időszakra, célszerű gondoskodni egy hozzánk közel álló személy jelenlétéről, aki megkönnyíti, segíti a műtét utáni első időszakot.

A műtét

Minden esetben a beavatkozás altatásban történik a páciens nyugalma, és biztonsága érdekében.
A mellimplantátum beültetése 5-6 centiméteres bemetszésen keresztül több módon lehetséges:

– bimbóudvarból
– mell alatti redőből.

A mellimplantátum a műtét során kerülhet:
– meglévő mirigyállomány alá
– izom alá.
Az emlők meglógása az implantáció során egy speciális technikával, belső varratokkal kerül korrigálásra. A kívánt helyen végzett bemetszésből behelyezzük a mellimplantátumokat, a mirigyállományt felpreparáljuk, és felszívódó varratokkal a megfelelő helyre rögzítjük. A bemetszést plasztikai öltésekkel zárjuk.

Maga a műtét kb. 1,5-3 órát vesz igénybe. A műtét során a műtött területre a felesleges váladék elvezetésére szívódrainek kerülnek behelyezésre. A műtét végeztével felhelyezzünk egy speciális tapaszt, valamint a kompressziós melltartót és pántot. Erre azért van szükség, hogy az implantátumokat, és az emlőket megfelelő pozícióban tartsa, míg a szövetek be nem gyógyulnak. A beavatkozás után 24 órás megfigyelésre bent tartjuk pácienseinket. A műtét másnapján a drainek eltávolításra kerülnek, majd életmódi tanácsokkal ellátva kísérő felügyelete mellett otthonába bocsájtjuk pácienseinket.

A műtét után

Fontos előre megtervezni a műtét utáni időszakot. Legalább 1-2 hetes otthoni pihenés, kímélet javasolt.

Elengedhetetlen az előírt kontrollvizsgálaton való megjelenés, mely a műtét utáni 1,2,3,6 hét, majd a 3,6 és 12. hónap. A műtét utáni 3. kontrollon a varratok eltávolításra kerülnek. A műtét során feladott szorító melltartó viselése 6 hétig, a pánt és a tapaszok viselése 3 hétig kötelező!
A műtét után természetesen előfordulhat feszítő fájdalom a beültetett implantátum miatt, hőemelkedés, a metszés területén viszkető érzés. Ha bármilyen egyéb panasz fellép, kérem, azonnal jelentkezzen!

A műtét után hetekig kerülni kell a nagyobb fizikai terhelést, sportot, az aktív mozgást. Kerülje azonban az állandó fekvést, az ágynyugalmat! Javasolt a kisebb, könnyű séta a friss levegőn! 1-2 hét után már szabad a könnyű fizikai, szellemi, irodai munkavégzés is.

Tisztálkodás: varratszedésig nem érheti a sebet víz! Varratszedés után már lehetséges a rövid, folyó vizes tusolás, de a sebet áztatni még ekkor sem szabad. Tisztálkodás után a műtéti területről nagyon óvatosan, tiszta, puha kendővel kell felitatni a nedvességet. A sebgyógyulás elősegítésére javasolt szilikon gél vagy tapasz használata! Mivel 6 hétig a szorító melltartó viselése kötelező, ezért tisztálkodás után, ezt azonnal vissza kell venni!

Minden egyes kontrollvizsgálat során tájékoztatjuk pácienseinket az aktuális teendőkről a lehető legjobb eredmény, és mihamarabbi gyógyulás érdekében!

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

02-10-14 | ÚJDONSÁG! Mellnagyobbítás külső heg nélküli mellfelvarrással bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Egyéb