menu close menu

Mellfelvarrás, mellkisebbítés

A nők ékessége, a nőiességük szimbólumai a szép keblek. A női mell alakjának megváltozása, meglógása lelki panaszok mellett egészségügyi panaszokat is okozhatnak, hiszen a nem szellőző területeknél felléphet bőrgyulladás, fertőzés is. Műtéti korrekcióval újból visszaállítható a keblek esztétikus formája, helyzete.

A keblek állapotának, alakjának megváltozása több okból is lehet:

– terhesség, szoptatás
– súlyingadozás: hízás, fogyás
– hormonális változások
– az idő előrehaladtával a bőr és kötőszövet meglazulása
– mirigyállomány visszafejlődése
– nagy méretű keblek súlya
– baleset
– daganatos betegségek
– egyéb okok.

A műtét előtt

Az emlők korrekciójára több sebészi beavatkozás lehetséges, mely személyes konzultáció és vizsgálat során dől el. Pácienseinkkel közösen megbeszéljük a kívánt célt, és az megoldáshoz szükséges beavatkozás menetét, technikáját is.

Műtéti technikák:
– hagyományos, fordított „T” alakú metszés
– short car, avagy rövid heg technika
– periareolaris, avagy bimbó körüli technika.

A mellfelvarrás/ mellkisebbítés néhány páciensünknél önmagában nem hozná meg a kívánt eredményt, mivel mirigyállományuk, zsírszövetük önmagában túl kevés ahhoz, hogy megfelelő méretű, és formájú kebleket kapjanak. Ilyen esetben javasoljuk a mellimplantátum beültetését is, mely segítségével újra formás, telt, feszes kebleket kaphatnak pácienseink.

A műtét elvégzéséhez előzetes vizsgálatokra van szükség, melynek pontos listáját a konzultáció során adjuk meg:

– nagylabor
– EKG
– mellkas röntgen
– mell ultrahang
– esetenként mammográfiás vizsgálat.

Javasoljuk a műtétre való előzetes felkészülést, mely elősegíti a mihamarabbi gyógyulást is. Mindenképpen célszerű hetekkel előtte életmódbeli változtatás is: kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, dohányzás elhagyása, vitaminok szedése, véralvadásgátlók szedésének abbahagyása.

A műtét

A mellkorrekció minden esetben altatásban történik, mely után 24-48 órás klinikai benntartózkodás szükséges.
A beavatkozás során a bőrfelesleg eltávolítása mellett az emlők mirigyállományának újramodellálása és rögzítése, valamint a mellbimbó megfelelő pozícióba helyezése történik. Törekszünk arra, hogy a műtéttel az emlők egyforma pozícióba kerüljenek.

Mellnagyobbítással kiegészített mellfelvarrás esetén is minden esetben kiváló minőségű, élethossz garanciás implantátumokkal dolgozunk, melyek típusának és méretének kiválasztása szintén a konzultáció során történik.

A műtét a beavatkozás típusától és technikájától függően 1-3 órát vesz igénybe. A műtéti területre szívódrainek kerülnek a felesleges váladék elvezetése céljából, valamint a műtét végén azonnal felkerül a kompressziós szorítókötés is.

A műtét után

A műtét után 24-48 órás klinikai benntartózkodás szükséges. A műtét másnapján a szívódrainek eltávolításra kerülnek.

A műtét után felléphet hőemelkedés, fájdalom, izomláz szerű érzés, a műtét területén duzzanat, bevérzés, melyek pár napon belül maguktól elmúlnak. Ha más problémája lépne fel, vagy panaszai fokozódnának, kérjük, azonnal jelentkezzen!

A műtét után 2 heti kímélet javasolt. Kerülni kell a fizikai aktivitást, erőltetést, a gépjárművezetést. Javasolt a rövid séták megtétele, a könnyű mozgás. 2 hét után már megengedhető a könnyű fizikai, irodai munka végzése.

A megfelelő gyógyulás érdekében kötelező a kontrollvizsgálatokon való részvétel, melyre az 1,2,3. héten, majd 3,6 és 12 hónapos korban van szükség.
Varratszedésre a 3. héten kerül sor- addig a műtéti területet nem érheti víz. Varratszedés után már a gyors, folyó vizes tusolás, de ügyelni kell arra, hogy a sebeket még ekkor sem szabad áztatni.

1-2 hónapig kerülni kell az intenzív sportot, napozást, szauna, szolárium használatát. Nagyon fontos ez után is a megfelelő fényvédelem. A megfelelő sebgyógyulás érdekében célszerű arra alkalmas szilikon gél, vagy tapasz használata.

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

17-08-14 | Mellfelvarrás, mellkisebbítés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Mellfelvarrás