Intim plasztika - Kisajak plasztika

Akár veleszületett, akár szerzett eltérés a női nemi szerven, súlyos lelki és egészségügyi, de akár funkcionális problémát okozhat. Ha például egy kisajak az átlagosnál nagyobb méretű, nem csak esztétikai problémát okozhat (öltözködésnél is), de zavaró lehet a tisztálkodásnál, sportolásnál, és a szexuális együttlétek során is, mely ez által fájdalommal is járhat.
A megnagyobbodott szeméremajkak korrigálására szoktuk javasolni a méretcsökkentő kisajak korrekciót, melynek segítségével az intim terület megjelenése esztétikus, természetes lesz a nélkül, hogy funkciójában bármi is változna.

 

A műtét előtt

A műtét előtt személyes konzultáció szükséges, mely során közösen megbeszéljük a kívánt célt, és az ehhez vezető utat. Természetesen, mint minden beavatkozáshoz, ehhez is szükségesek egyéb diagnosztikai vizsgálatok is, melynek részletes listáját a konzultáció során adjuk meg.

 

Javasolt a műtét előtti életmódváltás, a dohányzás mellőzése, kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, vitaminok szedése. Kerülni kell az alkoholfogyasztást, a napozást, a vérhígító szedését.
A műtét előtti két hétben javasoljuk a természetes szövetből készült, jól szellőző alsónemű viselését. Amennyire lehet, kerüljük a szoros ruházatot.

 

Fontos a megfelelő felkészülés a műtét utáni időszakra, célszerű gondoskodni egy hozzánk közel álló személy jelenlétéről, aki megkönnyíti, segíti a műtét utáni első időszakot.

 

A műtét

A műtétet többnyire helyi érzéstelenítésben végezzük, kb. 0,5-1 órát vesz igénybe. Az intimplasztika során a kiválasztott műtéti technikával kimetsszük a felesleges szöveteket, majd plasztikai öltésekkel összevarrja a sebet, amely néhány nap alatt szinte láthatatlan heget képezve gyógyul.
A műtétet legcélszerűbb a menstruáció elmúltát követő 3-4 napon belül végezni, hogy a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá váljanak. A kisajak plasztikát követően néhány órás megfigyelés után a páciensünket életmódi tanácsokkal ellátva kísérő felügyelete mellett otthonába bocsájtjuk.

 

A műtét után

Műtét után a kisajkak néhány napig duzzadtak lehetnek, és enyhe fájdalom előfordulhat, melyek egyéntől függően 2-3 hét alatt elmúlnak, a duzzanat visszahúzódik, a végeredmény látványos lesz. Előfordulhat hőemelkedés, a metszés területén viszkető érzés, pontszerű vérzés. Ha bármilyen egyéb panasz fellép, kérem, azonnal jelentkezzen!

 

Továbbra is a természetes szövetből készült, jól szellőző alsónemű viselését ajánljuk!

 

Intimhigiénia: a napi higiéniára a műtét után fokozottabban oda kell figyelni.
A gyógyulási idő általában 10-14 nap.

 

A szexuális életet 4 hétig kerülni kell. A műtét nem okoz beidegzési, örömszerzési problémát, éppen ellenkezőleg, némi türelmi idő után a szexuális életet eddig zavaró anatómiai sajátosságok megszűnnek.

 

A műtét utáni 5-7. napon esedékes az első kontroll vizsgálat. A műtét során felszívódó varratokat használunk, ezért varratszedés nem szükséges.

 

6 hét múlva újabb kontrollvizsgálatra kerül sor.
Minden egyes kontrollvizsgálat során tájékoztatjuk pácienseinket az aktuális teendőkről a lehető legjobb eredmény, és mihamarabbi gyógyulás érdekében!

 

Természetesen operáció után is ajánlott a rendszeres rákszűrés. 3-4 hétig kerülni kell az erős fizikai terhelést, sportolást, szauna, szolárium használatát.