Fülplasztika

Sok embernél önértékelési problémát okozhat a fül különböző rendellenességei, melyek műtéti úton korrigálhatóak. Ezek lehetnek például:

    • elálló fül
    • fül méretének korrekciója
    • asszimetria korrekció
    • fülcimpa rendellenesség
    • balesetből eredő deformitás

 

A műtét előtt

A beavatkozást minden esetben meg kell, hogy előzze egy személyes konzultáció és vizsgálat, mely során átbeszéljük a kívánt célt, és az eredmény eléréséhez szükséges előtte- utána tennivalókat, előzetes vizsgálatokat, a beavatkozás menetét.

 

A műtét

A műtét általában helyi érzéstelenítésben történik, így ehhez elég egy kislabor vizsgálat is, melynek listáját személyes konzultációkor adjuk át. Igény esetén, illetve a műtét típusától függően a beavatkozás elvégezhető altatásban is, viszont ahhoz további, komolyabb előkészületek szükségesek.

 

A fülplasztika műtéthez nincsen szükség a haj leborotválására. A műtét befejeztével a fülekre speciális nyomókötés kerül, mely segíti a megfelelő pozícióban tartást a jó végeredmény érdekében.
A műtét során rejtett pozíciójú hegeket készítünk, és minden esetben törekszünk arra, hogy a végeredmény a lehető legtermészetesebb és legesztétikusabb legyen.

 

A műtét típustól függően 1-3 órát vesz igénybe.

 

A műtét után

Helyi érzéstelenítésben végzett műtéti beavatkozás után pácienseink pár órás megfigyelés után kísérettel otthonukba távozhatnak, altatásban végzett műtét esetén 24 órás klinikai benntartózkodás szükséges.
A kötést tilos eltávolítani!
Az érzéstelenítő hatásának elmúlását követően felléphet tompa, szúró fájdalom, melyet hagyományos fájdalomcsillapító gyógyszerrel lehet enyhíteni.

 

Tisztálkodásnál ügyelni kell arra, hogy a műtéti területet, kötést ne érje víz. A kötés eltávolítása, és varratszedés után se áztassuk a sebet, folyó vízben való gyors tusolás azonban megengedett. Erre a műtét utáni 6-9. napon kerül sor. Varratszedés és kötés eltávolítása után javaslom egy kényelmesebb, rugalmas fejpánt további hordását a fül megfelelő pozícióban tartása miatt.

 

A műtét után nem szabad ráfeküdni a fülre, kerülni kell a fizikai terhelést, sportot, hajolást, szauna, szolárium használatát, minden olyan tevékenységet, mely meleggel, izzadással jár.