menu close menu

Férfi mellkisebbítés (gynecomastia)

Tévedés azt hinni, hogy a plasztikai sebészet csak nőknek szól. Egyre több férfi fordul plasztikai sebészhez különböző problémával.

Ezek közé tartozik a férfi mellkisebbítés is, a gynecomastia, mely a férfiak nőiesen megnagyobbodott mellének korrekciója, mely ugyan egészségügyi problémát nem, csak esztétikai problémát okozhat.

A férfi mell kisebbítésére az alábbi okok miatt kerülhet sor:
– nagymértékű fogyás utáni állapot
– idő előrehaladtával a bőr és kötőszövet meglazulása
– hormonváltozás
– zsírszövet szaporulat
– baleset
– genetikai okok.

A férfi mell elváltozásai erős lelki panaszokat okozhatnak, melyek kihatnak a mindennapokra, a személyes kapcsolatokra, a szexuális életre is. A műtéttel nem csak a külsőt, a férfias megjelenést állítjuk helyre, de pácienseink önbecsülést is visszaadjuk.

A műtét előtt

Mivel a férfi mell kisebbítésének megoldására több műtéti beavatkozás is lehetséges, ennek kiválasztása a személyes konzultáció és vizsgálat során történik.

Mint minden beavatkozáshoz, ehhez is előzetes vizsgálatokat kell elvégezni. Az előzetes vizsgálatok pontos listáját a konzultáció során adjuk át:
– nagylabot
– EKG
– mellkas röntgen
– mell ultrahang.

Javasolt a műtét előtti életmódváltás, a dohányzás mellőzése, kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, vitaminok szedése. Kerülni kell az alkoholfogyasztást, a napozást, a vérhígító szedését.

A műtét

A beavatkozás minden esetben altatásban történik.

A probléma nagyságától függően az alábbi beavatkozás lehet szükséges:
– csak a mirigyállományból történő kimetszés
– csak zsírleszívás
– mirigyállományból történő kimetszés+ kiegészítő zsírleszívás.
Egyes esetekben szükség lehet a mellbimbó korrekciójára, kisebbítésére is.

Minden esetben törekszünk az egyforma, férfias mell kialakítására, a legmegfelelőbb eredmény elérésére.

A műtét során a műtött területre a felesleges váladék elvezetésére szívódrainek kerülnek behelyezésre, a műtét végén pedig szorítókötés, úgynevezett kompressziós mellény kerül felhelyezésre.

A műtét ideje a beavatkozás típusától függően 1,5-3 óra.

A műtét után

A műtét után 24 órás klinikai benntartózkodás szükséges. A szívódrainek a műtét másnapján kerülnek eltávolításra, majd pácienseink életmódi tanáccsal ellátva otthonukba távozhatnak.
A kompressziós mellény viselése 6-8 hétig kötelező, mely elősegíti a szövetek visszatapadását, a gyógyulást, megakadályozza a további folyadék felgyülemlését.

A műtét után felléphet hőemelkedés, fájdalom, izomláz szerű érzés, a műtét területén duzzanat, bevérzés, melyek pár napon belül maguktól elmúlnak. Ha más problémája lépne fel, vagy panaszai fokozódnának, kérjük, azonnal keressék fel klinikánkat!

A kontrollvizsgálatokon való megjelenés kötelező, így ellenőrizve a megfelelő gyógyulást.
Varratszedésig a műtéti területet a sebfertőzés, a seb szétnyílásának elkerülése végett nem érheti víz. Varratszedés a műtét utáni 3. héten történik, utána már megengedett a gyors, langyos vízben való tusolás is.

A lehető legszebb sebgyógyulás érdekében célszerű erre alkalmas kenőcs vagy tapasz alkalmazása.

A műtét utáni hetekben tilos a fizikai megerőltetés, a sportolás, a karok kifejezettebb mozgatása, kerülni kell a nagyon meleget/ hideget, az izzadást, szauna, szolárium használatát. 2 hét után már megengedhető a könnyű fizikai, irodai munka végzése.

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

23-08-14 | Férfi mellkisebbítés (gynecomastia) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Egyéb