menu close menu

Fenékplasztika implantátummal

A formás, kerek posi minden nő álma.

Azonban akár születéstől fogva genetikailag, a kor előrehaladtával, vagy nagymértékű fogyás után, vagyis számos okból kifolyólag a fenék bőre is meglóghat, a szövetek megereszkedhetnek, feszességük, formájuk már sportolással sem nyerhetőek vissza.

Ebben az esetben segíthet a fenékplasztika, mely során helyreállítható a fenék kereksége, feszessége. Erre lehetőség műtét típustól és céltól függően a fenéktáji zsírleszívás, a felesleges bőr eltávolítása, más esetben a saját zsírral való feltöltés, vagy a fenékimplantátum, mely egyre elterjedtebb beavatkozás hazánkban is.

Mint minden beavatkozás előtt, ebben az esetben is elengedhetetlen a személyes konzultáció, mely során pácienseinkkel közösen megbeszéljük a kívánt célt, és ehhez eléréséhez kiválasztjuk a megfelelő implantátumot, valamint átbeszéljük a beavatkozás pontos típusát, menetét.

Az implantátumról

Klinikánkon fenékemelésre a legkiválóbb minőségű implantátumokat használjuk, mely segítségével tökéletes eredményeket érünk el.

A POLYTECH Health & Aesthetics az egyetlen német gyártója a lágyszövet szilikon implantátumoknak, amely már több, mint 25 éve segíti a plasztikai sebészek munkáját. Napjainkban elmondható, hogy az egyik piacvezető implantátum gyártó cég Európában. Dieburgban gyártott és minőségileg ellenőrzött, biztonságos termékekkel látja el Európa, Amerika, Ázsia, Közel Kelet és Afrika országait.

Minden egyes implantátum típus kiváló minőségű, melyre a gyártó élethosszig szóló cseregaranciát kínál, minden implantátumnak szigorú és igen magas technikai követelményeknek kell megfelelnie (CE jelzéssel rendelkeznek és magas minőségi követelményeknek felelnek meg), így csekély annak az esélye, hogy ezeket a modern implantátumokat az implantátum hibájából valaha is cserélni kell.
A kívánt cél elérésétől függően van lehetőség különböző méretű és formájú implantátum közül választani, hogy az a legjobban igazodjon a testalkathoz, esztétikus, természetes megjelenést elérve.

A műtét előtt

A műtét előtt diagnosztikai vizsgálatokat kell elvégeztetni, melynek listáját a személyes konzultáció során adjuk meg.

Javasolt a műtét előtti életmódváltás, a dohányzás mellőzése, kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, vitaminok szedése. Kerülni kell az alkoholfogyasztást, a napozást, a vérhígító szedését.
Fontos a megfelelő felkészülés a műtét utáni időszakra, célszerű gondoskodni egy hozzánk közel álló személy jelenlétéről, aki megkönnyíti, segíti a műtét utáni első időszakot.

A műtét

Minden esetben a beavatkozás altatásban történik a páciens nyugalma, és biztonsága érdekében.

A 5-7 cm-es bemetszést a popsik közti redőkben (farpofák közti redőkben) ejtjük meg, melyen keresztül az implantátumot a fenékizomba (a fenék izomrostjai közé) ültetjük. A farpofák közti redőkben ejtett bemetszés gyógyulás után is rejtve marad, alig látható heg marad vissza utána.

Maga a műtét kb. 1-2 órát vesz igénybe. A műtét során a műtött területre a felesleges váladék elvezetésére szívódrainek kerülnek behelyezésre, valamint még a műtőben feladjuk a műtét után viselendő kompressziós szorítónadrágot. Erre azért van szükség, hogy az implantátumokat a megfelelő pozícióban tartsa, míg a szövetek be nem gyógyulnak. A beavatkozás után 24-48 órás megfigyelésre bent tartjuk pácienseinket. A műtét másnapján a drainek eltávolításra kerülnek, majd életmódi tanácsokkal ellátva kísérő felügyelete mellett otthonába bocsájtjuk pácienseinket.

Bizonyos esetekben, a kívánt cél eléréséhez további zsírleszívásra is lehet szükség.

A műtét után

Ahogy azt már említettem, fontos előre megtervezni a műtét utáni időszakot. Legalább 1-2 hetes otthoni pihenés, kímélet javasolt.
Elengedhetetlen az előírt kontrollvizsgálaton való megjelenés, mely a műtét utáni 1,2,3,6 hét, majd a 3,6 és 12. hónap. A műtét utáni 3. kontrollon a varratok eltávolításra kerülnek. A műtét során feladott szorítónadrág viselése 6-8 hétig kötelező!
A műtét után természetesen előfordulhat feszítő fájdalom a beültetett implantátum miatt, hőemelkedés, a metszés területén viszkető érzés. Ha bármilyen egyéb panasz fellép, kérem, azonnal jelentkezzen!

A műtét után hetekig kerülni kell a fizikai terhelést, sportot, az aktív mozgást. Ez nem azt jelenti, hogy szigorú ágynyugalom szükséges, sőt! Javasolt a kisebb, könnyű séta a friss levegőn! 1-2 hét után már szabad a könnyű fizikai, szellemi, irodai munkavégzés is.

Tisztálkodás: varratszedésig nem érheti a sebet víz! Varratszedés után már lehetséges a rövid, folyó vizes tusolás, de a sebet áztatni még ekkor sem szabad. Tisztálkodás után a műtéti területről nagyon óvatosan, tiszta, puha kendővel kell felitatni a nedvességet. A sebgyógyulás elősegítésére javasolt szilikon gél vagy tapasz használata! Mivel 6 hétig a szorítónadrág viselése kötelező, ezért tisztálkodás után, ezt azonnal vissza kell venni!

Minden egyes kontrollvizsgálat során tájékoztatjuk pácienseinket az aktuális teendőkről a lehető legjobb eredmény, és mihamarabbi gyógyulás érdekében!

A végleges eredmény 4-6 hónap múlva lesz látható.

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

24-08-14 | Fenékplasztika implantátummal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Egyéb