menu close menu

Felkarplasztika

Nagyobb súlyingadozás, súlyveszteség, valamint az idő múlásával a felkarunkon levő bőr is veszít feszességéből, rugalmasságából. Sok pácienst zavar az esztétikailag nem szép látványt nyújtó, több kellemetlenséget, önbizalomhiányt okozható úgynevezett „integető háj” lebegése, a denevérujjhoz hasonlító bőr kialakulása. Amikor ezen már a sport sem segít, akkor lehetőség van e bőrfelesleg sebészeti úton történő eltávolítására, feszesítésére.

A műtét előtt

A műtét előtt szükség van egy személyes konzultációra és vizsgálatra, mely során a probléma nagyságától függően pácienseinkkel közösen választjuk ki a legmegfelelőbb beavatkozást a kívánt cél elérése érdekében. Problémától függően a felkarplasztika kiegészíthető zsírleszívással is.

A műtét elvégzéséhez előzetes vizsgálatok szükségesek, melynek pontos listáját a konzultáción adjuk át:
– nagylabor
– mellkas RTG
– EKG.

A műtétet megelőzően fontos az előrelátás, a műtét utáni időszak megtervezése. A műtétre nem csak lelkileg, de fizikailag is fel kell készülni- az operáció előtti időszakban kevés, könnyű étel, főleg folyadék fogyasztása, dohányzás, alkoholfogyasztás mellőzése, vitaminok szedése javasolt. A vérhígító szedését hetekkel a műtét előtt abba kell hagyni! A műtétre kényelmes, könnyen felvehető ruházatban érkezzen!

A műtét

Pácienseink, és a műtéti folyamat biztonságos lezajlása érdekében a beavatkozás általában altatásban történik. Műtét típustól függően az operáció 1,5-2 órát vehet igénybe, mely során a bőrfelesleg és a zsírtöbblet eltávolításra kerül. Esztétikai szempontból igyekszünk a bemetszéseket olyan helyen megejteni, ahol gyógyulás után a heg nem lesz túl feltűnő (hónalj, felkar belső része). A beavatkozás végén szívódrainek kerülnek behelyezésre, melyek segítségével a felesleges váladék elvezetésre kerül. Még a műtőben felhelyezésre kerül a kompressziós nyomókötés/ ruházat is, mely elősegíti a szövetek visszatapadását, a gyógyulást, megakadályozza a további folyadék felgyülemlését.

A műtét után

A szívódrainek az operációt követő 1-2 nap múltán kerülnek eltávolításra, mely után orvosi döntésre otthonába bocsájtjuk pácienseinket. Mindenképpen gondoskodni kell kísérőről, hiszem tilos az autóvezetés, és nem ajánlott a közúti közlekedésben való egyedüli részvétel!
A műtét után felléphet hőemelkedés, fájdalom, izomláz szerű érzés, a műtét területén duzzanat, bevérzés, melyek pár napon belül maguktól elmúlnak. Ha más problémája lépne fel, vagy panaszai fokozódnának, kérjük, azonnal keressék fel klinikánkat!
A kontrollvizsgálatokon való megjelenés kötelező, így ellenőrizve a megfelelő gyógyulást.
Varratszedésig a műtéti területet a sebfertőzés, a seb szétnyílásának elkerülése végett nem érheti víz. Varratszedés a műtét utáni 3. héten történik, utána már megengedett a gyors, langyos vízben való tusolás is.
A lehető legszebb sebgyógyulás érdekében célszerű erre alkalmas kenőcs vagy tapasz alkalmazása.
A műtét utáni hetekben tilos a karok erőltetése, a sportolás, kerülni kell a nagyon meleget/ hideget, az izzadást, szauna, szolárium használatát. A kompressziós ruházat viselése 3-6 hétig kötelező!

Kérdése van? Hívjon!
Dr. Kolonics Gyula: +36 20 455 1100

25-08-14 | Felkarplasztika bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva comments | in Egyéb