Combplasztika

Extrém súlyveszteség, fogyás, a kor előrehaladtával után szöveteink nem minden esetben állnak vissza az eredeti állapotukba, bőrünk meglóg, eldeformálódik. Igaz ez a combjainkon levő bőrre is, melynek feszességének visszaállítására javaslom a combplasztika eljárást.


A combplasztika műtét során a felesleges bőr eltávolításra kerül, mely visszaadja a combok feszességét. A beavatkozás kiegészíthető további zsírleszívással is.

 

A műtét előtt

A műtét előtti konzultáció és vizsgálat során pácienseinkkel közösen meghatározzuk a beavatkozás menetét, mellyel a kívánt eredményt elérhetjük.

A műtéthez előzetes vizsgálatok szükségesek, melynek pontos listáját a konzultáció során adjuk meg:

    • nagylabor
    • EKG
    • mellkas RTG

 

A műtétet pontos tervezés előzze meg, gondoskodjon a műtét utáni napokban segítségről, ne tervezzen kirándulást, nyaralást, hosszabb állást, utazást, rendezvényt. A műtétre való felkészüléshez a beavatkozás előtt már csak kevés, könnyű ételt fogyasszon, főleg folyadékot, a gyorsabb gyógyulás érdekében hagyja abba a dohányzást, ne fogyasszon alkoholt, szedjen vitaminokat. Vérhígító szerek szedése esetén, kérem, tájékoztasson!

 

A műtét

A combplasztika műtétet minden esetben altatásban végezzük. Maga a műtét 2-3 órát vesz igénybe, ami természetesen műtéttípustól, kezelt terület nagyságától, illetve kiegészítő zsírleszívás esetén változhat.


A műtét során a bőrfelesleg, a felesleges zsírszövet eltávolításra kerül. A bemetszéseket lehetőség szerint igyekszünk a legkevésbé feltűnő helyen megejteni (lágyéki rész, comb belső fele).


A műtét végén szívódrainek kerülnek behelyezésre a felesleges váladék elvezetésére, mely 24-48 óra múlva kerülnek eltávolításra. Még a műtőben felhelyezésre kerül a kompressziós (szorító) ruházat, mely elősegíti a szövetek visszatapadását, gátolja a folyadék felgyülemlését, elősegíti a gyógyulást.

 

A műtét után

A műtétet követően 24-48 órás megfigyelésre klinikánkon kell maradni. A drainek eltávolítása és orvosi megítélés után pácienseink kísérővel otthonukba távozhatnak.


A műtét után célszerű a lábakat felpolcolni fekvésnél. Javasolt a rövid ideig tartó, kisebb séták megtétele is.
A kontrollvizsgálatokon való megjelenés kötelező a szövődmények elkerülése, és a megfelelő gyógyulás miatt.


A műtét természetes velejárója az izomlázszerű érzés, a duzzanat, bőrérzékenység, bevérzés, hőemelkedés, kisebb fájdalomérzet, mely pár nap után magától elmúlik. Ha ettől eltérő, vagy súlyosbodó panaszai lépnének fel, kérem, azonnal keressen fel!
Varratszedésig a műtéti területet nem érheti víz! Varratszedésre a műtét utáni 2-3 héten kerül sor. Ez után már a gyors, langyos folyó vízzel való tusolás engedélyezett. A tisztálkodás után a kompressziós ruházatot azonnal vissza kell venni! A szorító ruházat viselése a műtéttől számítva 2-6 hétig kötelező!


A műtét után pár hétig kerülni kell a sportolást, a lábak erőltetését, az extrém hideget, meleget, izzadást, szauna, szolárium használatát. A hegeket a mihamarabbi és szebb gyógyulása érdekében érdemet speciális hegesedést elősegítő kenőccsel, tapasszal kezelni.