Botox

A botox injekció hallatán mindenkinek a ráncfeltöltés jut eszébe, holott a botox injekciós kezelés ennél jóval több kezelési lehetőséget is jelent az orvoslásban.

 

Klinikánkon az alábbi töltőanyagokat használjuk a kezeléstől, a kívánt céltól függően:

RÁNCTALANÍTÁS, ARCFIATALÍTÁS

Egyrészt valóban alkalmas a mimikai izomzat kezelésére, mely az izom- ideg közötti ingerületet gátolja. A kezelés hatására az izmok nem tudnak összehúzódni, vagy gyengül az összehúzódás, a ráncok elsimulnak, az arc struktúrája javul. Konzultáció és vizsgálat során a kívánt cél eléréséhez megállapítjuk a felhasználandó anyagmennyiséget. A konzultáció során fontos azt is megtudnunk, hogy volt-e már korábban is fiatalító kezelése és mikor, hiszen ez nagymértékben befolyásolhatja a kezelés eredményességét, lehetőségét. Megfelelő kezelés elvégzése után megmarad a mimika, csak a ráncokért felelős izmok munkája van gátolva, így az arc esztétikus látványt nyújt.

Azt arc alábbi területei kezelhetőek leggyakrabban botox injekcióval:

  • homlok vízszintes ráncai
  • szarkalábak, szem környéki ráncok
  • szemöldök közötti, úgynevezett mérges ránc

Az arc egyéb területen levő ráncok megszüntetésére számos egyéb lehetőségünk van, mely természetesen kombinálható a botox kezeléssel is.

 

A kezelés

Maga a beavatkozás pár percet vesz igénybe. A kezelendő felület alapos fertőtlenítése után a botoxot nagyon vékony tűvel juttatjuk a kívánt izomba, mely gyakorlatilag semmilyen fájdalommal nem jár.
A kezelés hatása 2-4 nap múlva vehető észre, a végleges eredmény azonban 14 nap múlva alakul ki. A hatása egyéntől függően 3-8 hónapig áll fenn, majd ez után az izommozgás teljes mértékben visszaáll.

A botox kezelés nem ajánlott terhesség és szoptatás ideje alatt!

 

A kezelés után

A kezelt területen levő esetlegesen fellépő duzzanatot érdemes 1-2 napig jegelni, hűteni. Érdemes a kezelés után izommozgást (grimaszolni) végezni, mely elősegíti az anyag megfelelő eloszlását. Szemkörnyéki terület kezelése után 2-3 óráig ne feküdjön le! Gondoskodjon a megfelelő fényvédelemről, 1-2 napig kerülje az extrém meleget, hideget, a napozást, szauna, szolárium használatát, a kozmetikai kezelést.

IZZADÁS MEGSZÜNTETÉSE BOTOX INJEKCIÓS KEZELÉSSEL

A hatóanyag bejuttatása a kezelt területre blokkolja az izzadást termelő mirigyeket, ez által megakadályozza az izzadság termelését. A kezelés tartóssága egyéntől függően 4-6 hónap.
A kezelést megelőző konzultáción megállapítjuk, hogy mekkora anyagmennyiségre van szükség, ehhez fontos információ, hogy páciensünknek volt- e már korábban hasonló kezelése, és mikor, mely a végeredményt nagymértékben befolyásolhatja.

Kezelhető területek:

  • hónalj
  • tenyér
  • talp

 

A kezelés

Maga a kezelés 15-20 percig tart, a kezelt terület nagyságától függően. Igény szerint a kezelést megelőzően a kezelt területre érzéstelenítő kenőcsöt kenünk, majd az anyagot nagyon vékony tűvel fecskendezzük a megfelelő helyre.

Bőrbetegség, terhesség és szoptatás esetén a kezelés nem végezhető el!

 

A kezelés után

A kezelés után a kezelt területen esetlegesen fellépő duzzanatot érdemes hűteni, jegelni. A bőrpír, bőrérzékenység a kezelés természetes velejárója, mely 1-2 nap után megszűnik. A beavatkozás utáni 2-4. napon már érezhető a hatás, a végleges eredmény azonban csak 10. nap után áll be.

A kezelés után pár napig kerülni kell minden olyan tevékenységet, mely izzadással jár, mint pl. sport, szaunázás, szolárium használata, napozás, de az extrém hideget is.